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GENERAL INFORMATION

PART II - RULES AND REGULATIONS

7. DISCONTINUANCE OF SERVICE (Cont'd)

C. RETAIL CUSTOMER DISCONTINUANCE BY THE DISTRIBUTION CUSTOMER
(8) A meter read is required for discontinuance of service to a Retail Customer by the Distribution

Customer.  The meter read will be done on the next regularly scheduled read date after the fifteen (15)
day notification period, or the Distribution Customer may request a special read.  If the Distribution
Provider is unable to obtain a meter read, the Distribution Customer may be asked to arrange access to
the meter. If the Distribution Provider is still unable to obtain an actual final meter reading, the
Distribution Provider may estimate the Distribution Customer's final meter read according to the best
available information. Unmetered accounts will be transferred on their next regularly scheduled
billing date after the fifteen (15) day notification period.  Transfer of a Retail Customer to another
Distribution Customer will occur upon an actual final meter read.  Transfer of a Retail Customer to
the Distribution Provider’s retail electric service will occur upon an actual or estimated final meter
read.  The Distribution Customer remains responsible for charges for the Retail Customer’s service
point until that service point is transferred.

(9) If the Distribution Customer chooses to discontinue service to all Retail Customers in the Distribution
Provider’s control area, the provisions of 7.A apply.

(10)  Distribution Customers may request the Distribution Provider to suspend a Retail Customer’s
delivery service for non-payment of commodity service in accordance with Schedule PSC No. 19 –
Electricity, at Section 5.J.

D.     VOLUNTARY DISCONTINUANCE BY THE RETAIL CUSTOMER
If the Retail Customer chooses to discontinue its service rendered by a Distribution Customer but does not
wish to have its electric service disconnected, it must select a new service provider by either enrolling with
another Distribution Customer or applying for retail electric service with the Distribution Provider.  If
contacted by the Retail Customer to discontinue services, the Distribution Customer shall inform the Retail
Customer of such options, consistent with the terms of its contract with the Distribution Customer.   If the
Retail Customer requests physical disconnection of its electric service, the Distribution Customer shall
obtain written authorization from the Retail Customer and submit a Request for Physical Service
Disconnection Form to the Distribution Provider at least five (5) days prior to the requested disconnection
date. The Distribution Customer remains responsible for changes for the Retail Customer’s service point
until that service point is transferred to another Distribution Customer, to the Distribution Provider’s retail
electric service or discontinued upon an actual or estimated meter read. 
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